5 aug 2007

Aankomst Lanzarote.


De wind wakkert weer aan tot 6 bft. En omdat ik de motor niet vertrouw, laten we hem maar bijstaan. We naderen eigenlijk te vroeg het eiland, want het is nog behoorlijk donker. We nemen maar aan dat de vissers geen netten neerzetten op 1000 meter diep water. Toch houden we beiden goed uitkijk. Als het licht wordt, zien we weer land. De bergen op eiland zijn zwart/grijs van de lavasteen. Het is een facinerend gezicht en voor ons heel ongewoon. De wind is heel erg ongelijkmatig en neemt bij het koers zetten naar de haven weer behoorlijk toe. Marina Rubicon ziet er erg goed uit en we worden keurig opgevangen door iemand van de haven. Wel handig met zoveel wind. We hadden al via email een plaats besproken om de Drammer hier achter te laten. We kunnen uit twee boxen kiezen en nemen een box waar we aan lijzijde liggen. We worden nog keurig geholpen bij het invaren van de box. We zijn er. Ruim 3 weken na vertrek uit Scheveningen.

Afgemeerd in onze eigen box 5a voelen we ons toch wel vreemd. We hebben gedaan wat we al zolang wilden doen. Het cliché moe maar voldaan is hier zeker op zijn plaats. We maken gelijk kennis met mensen van allerlei nationaliteiten, die hier ook liggen te wachten om straks over te steken. We hebben ons nu echt gevoegd tussen de trekkers. 's Middags naar het zwembad aan boord gegeten en vroeg naar bed.

2 opmerkingen:

Cornelieke zei

Mooi hoor jullie belevenissen via de weblog te volgen! Jullie maken zo heel wat mee! Geniet er van en ik blijf jullie zeker volgen op de grote reis.

aad en betsy zei

Hans,Emmy,Marnix en Radboud,
Jullie worden door ons op de 'Foot' gevolgd ,wat een leuke manier is om een beetje mee te zeilen met jullie.
Wij wensen jullie een goede jaarwisseling bij een mooie wind,
Hartelijke groeten ,
Aad en Betsy