30 dec 2007

bericht van zondag 30 december 2007, 16:00 uur

Woensdag tweede kerstdag zijn wij om 12.00 uur uit de haven van Las Palmas (Cran Canaria) vertrokken met bestemming Martinique aan de over kant van de oceaan. De eerste dag zeilden we nog tussen de eilanden door tot de avond kwam. Het eerste stuk van de nacht is het ontzettend donker. We slingeren allemaal langzaam in met een mooie wind om te zeilen. 's Nachts valt de wind weg en moeten we een stuk op de motor varen. 's Morgens kunnen we weer de fok zetten en gaat het als snel doorwaaien tot 6 Bft. Allen op de fok lopen we 6 tot 7 knopen en we vinden het wel genoeg zo, het leven aan boord neemt zijn vorm. Radboud en Marnix zien een grote schildpad zwemmen en al snel is de discussie of schildpadden met de stroom mee zwemmen of niet, echt zo'n bootdiscussie waarvan we wel nooit zullen weten wie er gelijk heeft. 's Avonds hebben we een netje over de SSB met twee andere nederlandse zeilboten die we ontmoet hebben. Leuk om elkaar elke avond even te spreken en posities door te geven. De volgende dag zien we nog twee dolfijnen om de boot en vannacht zagen we zowaar een grote bulcarrier. Met de marifoon contact gemaakt en gegevens uitgewisseld. Het schip was onderweg naar Frankrijk en vroeg of ze nog iets voor ons konden doen. Nu zondag 30 december lopen we nog steeds alleen op de fok omdat het nog steeds windkracht 5 tot 6 Bft. is met vanmiddag voor het eerst een uitschietertje tot 7. De oceaan is grillig de boot doet het goed en alles is naar wens. De boot neemt de meeste golven heel goed en rustig maar schiet zo af en toe even onder je uit,om daarna weer een tijdje rustig verder te varen. Je komt rare problemen tegen als de boot zo slingert. Eten wat je klaar wilt maken rolt van je aanrecht af en ook vind ik het best moeilijk om de cursor steeds op de goede plaats te mikken als ik iets wil wijzigen in dit stukje. Alles is hier goed en we genieten er echt van. Over 90 mijl zijn we op een kwart van de oversteek. Morgenochtend om ongeveer zeven uur denken we. De klok zulen we verzetten om 24.00 's nachts Kunnen we een ur genieten van de jaarwisseling. Ieder die dit leest een heel gezond 2008.

4 opmerkingen:

Unknown zei

Leuk om jullie verhalen zo te lezen.

Veel plezier een geweldige oversteek en een waanzinnig 2008 voor jullie allemaal.

Groetjes,
Monique.

Unknown zei

We genieten van jullie verhalen en een gemiddelde van 6 knots lijkt me een knappe prestatie met al die rollers. We waren zojuist nog in Scheveningen en moesten even hard aan jullie denken. Heel veel plezier de laatste 75% en zo lange oudejaarswissling kan niet anders dan een voortreffelijk 2008 opleveren.
Groet, Hans en Lieke de Sonnaville

Santi zei

Vandaag eindelijk een rustig moment gevonden om jullie verslag te lezen. Leka ligt intussen naast me, geheel uitgeput van het rennen over het strand (en ze is natuurlijk recht op de zee afgelopen en er lekker ingesprongen). Het klinkt allemaal fantastisch wat jullie aan het doen zijn. Het probleem van de schildpadden boeit me ook erg. Ik zal het vanavond met mijn oudjaarsgasten bespreken (zit een bioloog tussen). Met een fikse discussie is het dan zo 24.00 uur.Ee hele goede en bijzondere oudjaarsavond gewenst en een hele grote lik van Leka. Liefs van ons 4-en Astrid

Nicole Eggink zei

Voor jullie allemaal ook een heel goed 2008, maak er wat moois van!

Nicole